System-ID: s_8

Komunikacija in marketing

  • < 9 16 >

Zaradi zmanjšanja povpraševanja po aparatih za dom na evropskih trgih smo za 41 odstotkov zmanjšali izdatke za marketing. Ti so v letu 2009 obsegali 1,17 odstotka prihodkov od prodaje skupine. Marketinške aktivnosti smo osredotočili na neposredno pospeševanje prodaje. Poleg tega smo uporabljali tudi stroškovno učinkovitejša promocijska orodja za povečevanje ugleda blagovne znamke. Vrednost te se je v letu 2009 po oceni dunajskega inštituta European Brand Institute povečala za 13 milijonov, na 458 milijonov evrov. Gorenje tako ostaja slovenska blagovna znamka z najvišjo vrednostjo.

V letu 2009 smo končali celovito prenovo spletnih strani, ki so na voljo v 35 jezikih in ki jih na mesec obišče 400 tisoč uporabnikov. Njihovo število se hitro povečuje, svetovni splet pa za nas ostaja eden najpomembnejših komunikacijskih kanalov.

Tudi letos smo se z izjemno odmevnim nastopom udeležili najpomembnejšega sejma sodobne elektronike in gospodinjskih aparatov IFA v Berlinu, kjer smo predstavili nove izdelke in kolekcije.