System-ID: s_7

Inovacije in izdelki

  • < 8 16 >

Kriza na naših ključnih trgih nas je dodatno spodbudila, da kupcem v letu 2009 predstavimo več izdelkov in linij z veliko mero inovativnosti tako v tehnologiji kot oblikovanju.

Uvedli smo novo linijo Gorenje Simplicity z inovativnim načinom upravljanja aparatov s samo enim logičnim gumbom. Linija je bila ustvarjena kot naš odgovor na sodobne trende bivanja ter potrebe in želje sodobnega potrošnika po preprostejšem in polnem življenju.

Na sejmu IFA je bila prvič predstavljena kolekcija Gorenje designed by Karim Rashid, ki je nadaljevanje naše strategije povezovanja z velikimi oblikovalskimi imeni. Oblikovalec Karim Rashid kolekcijo opisuje kot minimalistično fuzijo funkcionalnosti, interaktivnosti in čistosti. Še posebej pa kaže omeniti inovativno tehnologijo MoodLite, ki je z vertikalno svetlobo LED-linij osrednji prepoznavni element vrhunsko oblikovanih aparatov. Uporabniku omogoča igro barv in svobodno prilagajanje ambienta življenjskemu slogu ali pa preprosto trenutnemu navdihu in razpoloženju.

Pri novi kolekciji Gorenje Retro smo obliko preteklosti nadgradili s tehnologijo prihodnosti ter dodali pridih trendovske drznosti v pestri paleti novih barv, ki jih zapovedujejo priznani modni poznavalci. Sodobni potrošniki si v svojem domu želijo več individualizma in drznih, živahnih, razigranih in poživljajočih barv. Aparate iz te kolekcije predstavljamo v treh slogih: Chic, Vintage in Funky.

Prodajati smo začeli tudi izdelke Gorenje for iPod, ki so edinstvena kombinacija hladilnika in glasbenega predvajalnika iPod touch. Z novim izdelkom želimo uporabo aparatov za dom približati sodobnemu potrošniku in prikazati, da postaja uporaba aparatov s pomočjo informacijske tehnologije čedalje preprostejša in zabavna. Funkcionalnost visokotehnološkega hladilno-zamrzovalnega aparata dopolnjuje brezžična povezava s svetovnim spletom, ki omogoča iskanje, brskanje in predvajanje nasvetov, receptov in drugih video vsebin.

Nadaljevali smo tudi uvajanje nove generacije kuhalnih aparatov z inovativnimi lastnostmi, kot sta pečica HomeMade in upravljanje DirecTouch. V izdelke smo pospešeno vključevali nove inovativne rešitve, ki omogočajo zmanjševanje porabe energije. Tako smo v programu hladilno-zamrzovalnih aparatov uvedli paleto novih izdelkov z energijskimi razredi A++.

V diviziji Notranja oprema smo uvedli razvoj novih izdelkov, ki je združil spoznanja in izkušnje vseh poslovnih področij znotraj divizije. Poleg tega smo velik poudarek namenili raziskovalni dejavnosti, sodelovanju z zunanjimi institucijami in poenotenju programov kuhinjskega pohištva.

Novi modeli kuhinj temeljijo na najnovejših pohištvenih trendih, vsebujejo modne elemente trendne barve in ponujajo kupcem veliko možnosti za prilagajanje oblike.

Najpomembnejši dosežki na področju razvoja izdelkov notranje opreme so bili:

  • začetek projekta poenotenja kuhinjskega pohištva,
  • končanje razvoja spalnice Taja,
  • razvoj novih dizajnov keramičnih ploščic,
  • razvoj novih kopalniških elementov in umivalnikov,
  • razvoj dnevne sobe in predsobe.

V letu 2010 bomo v celoti prenovili proizvodni program kuhinjskega pohištva.