System-ID: s_2

O Skupini Gorenje

  • < 3 16 >

Skupina Gorenje spada med vodilne evropske izdelovalce aparatov za dom s šestdesetletno zgodovino. S tehnološko dovršenimi, vrhunsko oblikovanimi in energetsko učinkovitimi gospodinjskimi aparati pod blagovnimi znamkami Gorenje, Atag, Mora, Pelgrim, Etna, Körting in Sidex izboljšujemo kakovost bivanja uporabnikov naših izdelkov v sedemdesetih državah po svetu.

Poleg aparatov za dom svojo ponudbo dopolnjujemo z lastnim proizvodnim programom kuhinjskega pohištva in kopalniške opreme ter s tem uporabnikom ponujamo celovito paleto izdelkov za dom. V zadnjih letih pa svoje aktivnosti krepimo tudi v segmentih ekologije, energetike in storitev, kjer uporabljamo svoja znanja in štiridesetletne izkušnje iz ekologije ter prepoznane poslovne priložnosti na različnih področjih, ki imajo večji potencial rasti kot naša osnovna dejavnost.

Mednarodno prodajno mrežo na vseh celinah širimo že skoraj pol stoletja in smo z več kot devetdesetodstotnim deležem izvoza najbolj mednarodno slovensko podjetje.

V letu 2009 smo s povprečno 10.907 zaposlenimi ustvarili 1,2 milijarde evrov prihodkov od prodaje. V naši največji diviziji - Aparati za dom - smo približno 98 odstotkov prihodkov ustvarili na evropskih trgih.